12 Summits

De laatste editie van de 12Summits vond plaats in Zeeland. Op 2 augustus 2016 vertrok de caravaan richting Vlissingen om samen te komen met de Boskalis Beach Clean Up Tour. Ondanks de barre omstandigheden waren er veel deelnemers die ons toch wilde helpen de provincie Zeeland een stuk schoner te maken.

12 summits zeeland groepsfoto 2016


De 12 Summits houdt ieder jaar tijdens het Cleanup Europe Weekend (7 & 8 mei) een grote schoonmaakactie waarbij meerdere toppen tegelijk aangedaan worden. In het filmpje hieronder een korte sfeerimpressie van de grote acties dit jaar!

De 12 Summits is een project waarbij we samen met natuurliefhebbers het hoogste punt van elke provincie beklimmen. Gewapend met prikstokken maken we de wandelroutes schoon, samen naar de top! We doen vier keer per jaar een actie, meedoen? Het overzicht en meer informatie vindt je op 12summits.nl.

Tankenberg312 Summits actie Tankenberg op 23 januari 2016

Het werd weer tijd voor een nieuwe Summit en dus was het de beurt aan de provincie Overijssel. Met de hulp van 26 vrijwilligers kunnen wij met stelligheid zeggen dat ook de Tankenberg en het natuurgebied Egheria zwerfafval vrij is. De 85 meter hoge top was al snel bereikt en dus werd besloten de route te verlengen. En met succes want na afloop van de wandeling waren onze afvalzakken gevuld en konden we weer met een gerust hart terug naar huis. Wil je nog meer lezen over deze actie ga dan naar onze 12 Summits nieuwspagina.

12 Summits actie Vaals op 20 juni 2015

Tijdens Vaals Beweegt 20 juni 2015 was er weer een Summit! Samen met enthousiaste sport- en natuurliefhebbers hebben wij de hoogste top van de provincie Limburg getrotseerd, namelijk de 322,7 meter hoge Vaalserberg! In samenwerking met de gemeente Vaals, Supporter van Schoon en de organisatie van Vaals Beweegt hebben wij deze top en een stukje van het centrum ontdaan van zwerfafval. Onder leiding van Recycle Valley & bergbeklimmer en speciale gast Roland Bekendam kunnen wij met trots zeggen dat de Vaalserberg afvalvrij is.

bergen 9 mei 2015

Klimduin Schoorl schoner dan ooit

9 mei 2015 is het team van Recycle Valley naar het hoogste punt van Noord-Holland geklommen. Met prikstokken in de hand en een groep enthousiaste vrijwilligers in nu ook de Summit Noord-Holland een feit. Onder leiding van bergbeklimmer Wilco van Rooijen kunnen wij met zekerheid zeggen dat het gehele klimduin zwerfafval vrij is. Wij willen hiervoor iedereen bedanken die meegeholpen heeft en zien jullie graag weer bij één van onze volgende edities.

vaals februariPrikstok vervangt scepter tijdens de 12 Summits in Vaals

Op 6 februari 2015 werd de Limburgse Vaalserberg beklommen en schoongemaakt. Dit is de hoogste top van het landschap van Nederland (323 meter). Gewapend met prik- en grijpstokken wandelen kinderen van Kindercarnavalsvereniging De Grensülle, wethouder van cultuur Paul de Graauw, enthousiaste vrijwilligers en Rob Peters de Vaalserberg op. Recycle Valley kan met trots zeggen dat wij dankzij de vele hulp de Vaalserberg tot aan het drie landenpunt afvalvrij hebben gemaakt.

Vuurboetsduin schoon!

De Vuurboetsduin op Vlieland is weer schoon! Zondag 26 oktober hebben natuurliefhebbers met prikstok in de hand de duin en het gebied er omheen schoongeprikt. Deze actie was onderdeel van de 12 Summits estafette van Recycle Valley.Tijdens de 12 Summits estafette worden de hoogste punten van onze 12 provincies schoongemaakt.  Zondag was de Vuurboetsduin aan de beurt, met zijn 45 meter het hoogste punt van Friesland!

IMG_9126

12 Summits actie in Velp was een groot succes!

Als onderdeel van het programma de 12 Summits, de beklimming van de twaalf hoogste punten van Nederland, hebben wij zondag 28 september het gebied rondom de Emmapiramide vrij gemaakt van zwerfafval en daarmee flink wat zakken gevuld. Dit in goede samenwerking met de Postbankloop, Hogeschool Larenstein en een groep natuurliefhebbers. De Emmapiramide en een deel van de Veluwezoon zijn weer afvalvrij.

vlieland2

In 2014/2015 hebben er al succesvolle acties plaatsgevonden op de Amerongse berg (Utrecht), Emmapiramide (Gelderland), Vuurboetsduin (Friesland), Vaalserberg (Limburg) en het Klimduin (Noord-Holland)

Spreekt de 12 Summits u aan en wilt u zelf of met uw vereniging meedoen op 20 juni? Bezoek dan onze website www.12summits.nl en meld u aan! We nodigen u uit bijgeleverd promotiemateriaal neer te leggen of op te hangen op een zichtbare plek in uw vereniging of bedrijf. Ook kunt u ons mailen via info@recyclevalley.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *