CANAL CLEANUP VAN DEN HELDER TOT MAASTRICHT

TRAJECT KROMME RIJN
klik op een traject voor meer informatie

See full screen

Welke trajecten maken we schoon op 18 maart?
We hebben de Kromme Rijn in 10 stukken verdeeld> Kies het stuk waar jij je goed bij voelt. Elk traject kost je een uur van je tijd. De exacte trajecten kun je vinden via deze kaart. Heb je een vraag over de trajecten? Stuur een mailtje naar info@recyclevalley.nl


Na het succes van afgelopen zomer, organiseren wij op zaterdag 18 maart 2023 wederom een schoonmaakactie aan (en óp) de Kromme Rijn! Op deze dag, de Landelijke Opschoondag, zullen meer dan 10 teams langs de Kromme Rijn lopen, varen, suppen en drijven om deze vrij te maken van zwerfafval. Samen maken we de wereld schoner! Schrijf jij je ook in? Stuur een mail naar info@recyclevalley.nl

Waarom doen we dit?
Jaarlijks komt meer dan 35 miljoen kilo zwerfafval in de natuur terecht. Dat is geen mooi gezicht, en niet goed voor de levende wezens in de natuur. Daarom kan ook de natuur wel eens een goede schoonmaak gebruiken. In samenwerking met Stichting Duurzame Innovaties werken we ook dit jaar verder aan ons streven naar een schone waterweg van Den Helder tot Maastricht.

Download en lees ons verslag: Kromme Rijn Schoon 2022 !

Samen rapen we zo veel mogelijk kilo’s zwerfafval op. We zullen de kilo’s opgeruimd afval delen op de dag zelf!

Ja ik wil meedoen! Wat nu?

Zwerfafval in het water.

Wat ontzettend leuk dat je mee wilt doen! Je hebt twee opties:

1. Word teamleider
Een team per traject is vaak tussen 2-10 personen. Elk team heeft een aanvoerder. Als aanvoerder meld jij jouw team aan! Wij zorgen dat jij de juiste informatie hebt op de dag zelf en linken jou met losse aanmeldingen die we mogelijk binnen krijgen. Jij enthousiasmeert jouw team op de route en de weegt het aantal kilo’s dat jullie als team samen rapen. Mede dankzij jou verloopt de dag soepel!

2. Word ZAP-er
Als zwerfafvalpakker (ZAP-er) ben jij essentieel voor de actie. Zonder jou zou het afval blijven liggen. Je kunt je opgeven op een traject met of zonder een team. Als je nog geen mede zappers hebt gevonden, dan brengen wij jou in contact met anderen in het team op jouw voorkeurstraject.


Meld je aan via info@recyclevalley.nl t.a.v. Kromme Rijn Schoon 2023. Laat ons vooral weten welk traject jouw voorkeur heeft. De exacte trajecten kun je vinden via deze kaart.

Doe mee als bedrijf of organisatie!
Meedoen aan Kromme Rijn Schoon is een mooie gelegenheid om als bedrijf te laten zien dat jullie meestrijden tegen vervuiling door zwerfafval. Meedoen kan ook hierop twee manieren:

Schrijf één of meerdere teams in op een traject langs het kanaal. Een team met teamleider zou het meest ideaal zijn, maar indien nodig kunnen wij ook meedenken over het vinden van een teamleider. Materialen en de route ontvangen jullie van ons!

Meld je aan via info@recyclevalley.nl t.a.v. Kromme Rijn Schoon 2023

Recycle Valley is supporter van Schoon. Rechts staat Arnout Schaap, oprichter van Recycle Valley.

Over de Kromme Rijn
Een groot deel van de Kromme Rijn is de afgelopen jaren opnieuw ingericht om te functioneren als ‘stapstenen’ binnen een ecologische verbindingszone.
Zo zijn er natuurvriendelijke oevers aangelegd en is bij verschillende percelen de voedselrijke toplaag van de grond verwijderd. Deze pas ingerichte percelen moeten nog tot ontwikkeling komen. De waterkwaliteit van de Kromme Rijn is verbeterd, waarvan meerdere zeldzame libellen en vissen geprofiteerd hebben, waaronder recent de beekrombout. Verspreid door het gebied komen kwelindicerende planten voor. Verder is de Kromme Rijn rijk aan amfibieën en hun predator de ringslang.

Kromme Rijn. (2021, december 21). Wikipedia, de vrije encyclopedie. Opgehaald 17:33, december 21, 2021 van https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Kromme_Rijn&oldid=60596431.