Visie

Iedereen heeft zijn eigen intrinsieke motivatie, de een wil rijk worden, de andere wil andere mensen helpen, maar de meeste mensen willen leven in een schone omgeving.

Onder het motto ‘Afval is Alles’ combineren wij deze verschillende motivaties. Wij willen laten zien dat afval meer is dan een vies (rondslingerend) voorwerp. Want afval is een grondstof van waarde.

In onze lesprogramma’s spelen wij in op de verschillende eigen motivaties en proberen we deze te stimuleren. Wie rijk wil worden kan afval gebruiken als grondstof. Wie vrienden wil maken kan de straat opgaan, en door het schoonmaken van de buurt veel mensen blij maken. Wie wil leven in een schone omgeving kan daar zelf aan bijdragen.

Wij geloven in gedragsverandering door middel van herhaling. Door meerdere weken met kinderen in gesprek te gaan kunnen we zien dat kinderen groeien wat betreft hun houding ten opzichte van afval. Kinderen gebruiken nu de term ‘afvalschat’ in plaats van ‘vies’. Kinderen vinden het heel leuk om de straat op te gaan en de omgeving schoon te maken, of om mensen aan te spreken op het opruimen van hun afval.

Recycle Valley is geboren en groot geworden in een aandachtswijk in Amsterdam. In deze kanswijk hebben wij laten zien welke kansen afval kan brengen. Ondertussen gaan we de grenzen van Amsterdam te buiten en komen we in heel het land om bewustwording te creëren omtrent zwerfafval, afval scheiden en de circulaire economie.