Over Recycle Valley

Arnout Schaap, de man achter Recycle Valley, heeft als reisbegeleider veel van de wereld gezien. Na tien jaar reizen was het tijd om naar huis te komen. Daar wilde hij de stad leren kennen waar hij al die tijd “woonde” maar nooit een heel jaar rond. Hij zocht een nieuwe baan waarbij hij de seizoenen zou meemaken, de stad zou leren kennen en nieuwe mensen zou ontmoeten.

Zo belandde hij, na een bezoekje aan het uitzendbureau, als vuilnisman achter de vuilniswagen in het centrum van Amsterdam. Gedurende drie jaar heeft hij veel kennis en ervaring op gedaan op het gebied van zwerfafval: waar het vandaan komt, wat de gevolgen zijn en vooral ook het belang van het opruimen ervan.

Door zijn bevlogenheid over het onderwerp raakte hij in gesprek met een ambtenaar van het stadsdeel Nieuw-West die hem de kans bood om zijn kennis over te brengen aan jongeren in het stadsdeel. Sindsdien zet Arnout diverse projecten op, binnen en buiten Amsterdam, om zwerfafval in Nederland terug te dringen en mensen bewust te maken van het probleem.

Ondertussen werken er zo’n twintig mensen bij Recycle Valley, op kantoor en door het hele land, die samen de projecten in buurten, parken en op scholen vormgeven en uitvoeren.

Team Recycle Valley van kantoor