Onderwijs

AFVALEDUCATIE IN UW GEMEENTE

Jongeren zijn een belangrijke doelgroep als het gaat om het thema ‘afval’ in een gemeente. Ze zijn mede veroorzakers van zwerfafval en ze zijn de doelgroep die de transitie naar een circulaire economie waar moet gaan maken. Hun omgang en houding tegenover afval moet anders, duurzamer.

Is uw gemeente op zoek naar een partner die lessen verzorgd over zwerfafval, afval scheiden en de circulaire economie? Recycle Valley heeft jarenlange ervaring met het verzorgen van lesprogramma’s die gericht zijn op gedragsverandering en bewustwording met betrekking tot afval. Tijdens onze lessen staat de rol van de leerlingen voorop. Wij hebben lesprogramma’s voor zowel basis- als middelbare scholen, deze zijn geschikt voor alle type onderwijs, voor alle leerjaren en alle leerniveaus.

Om de lessen zo succesvol mogelijk te maken, passen wij onze lessen aan op de situatie van uw gemeente, elke gemeente kamt immers met een andere problematiek. Het werven van scholen voor de lessen doen wij zelf, de gemeente heeft er geen omkijken naar.

Enkele van onze succesvolle programma’s zijn ’Schoonmakenhelden’, ‘Plastic Heroes’ en ‘Trash Trackers’. Meer informatie over al onze lesprogramma’s vindt u hier.

Heeft u voor uw gemeente interesse in onze lesprogramma’s? Neem dan contact op met een van onze projectmanagers.