Reacties van gemeenten

Party Prikker reacties: 

“Bij de nodige inwoners hebben de Party Prikkers een positieve indruk achtergelaten wat er naar mijn mening voor zorgt dat het gedrag positief beïnvloed is en er in resulteert dat er minder zwerfafval achterblijft.”
Gemeente Noordoostpolder

“Alleen al de opgewekte en positieve inzet van de Party Prikkers werkt al aanstekelijk bij de burgers, vooral kinderen vinden het fantastisch. Ik vond het prachtig om te zien de spontaniteit, maar ook het lef om iedereen aan te spreken en om een praatje te houden over zwerfvuil. Bij ons op Urk is het zeker goed bevallen.”
Gemeente Urk

“Zonder meer een leuk initiatief. Voor herhaling vatbaar.”
BUCH gemeenten (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo)

“Na afloop van ons evenement (a 2,5 km) hadden we voor het eerst grote delen al direct schoon!”
Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

“De Party Prikkers hebben ons geholpen tijdens het foodevent ‘Lekker Uden’ (31aug-2sept 2018). Op ludieke wijze attendeerden ze bezoekers op afval scheiden en het voorkomen van zwerfafval. Daarmee hebben ze niet alleen bijgedragen aan positieve aandacht voor ons afvalbeleid, maar ook aan de uitstraling en dus het succes van het evenement. Bezoekers wilden zelfs met de Party Prikkers op de foto (toegegeven, dat kwam ook door het leuke hartjeskostuum dat ze droegen, horende bij onze campagne ‘Hier HoUden we van’). Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!”
Gemeente Uden

Beach Buster reacties: 

“De inzet van de Beach Busters geeft een positieve uitstraling, bezoekers worden zich bewust van het zwerfafval en wat het doet in het milieu. Hiermee willen we voorkomen dat er zwerafval ontstaat.”
BUCH gemeenten (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo)

“…de recreanten vonden het leuk en de kinderen gingen vuil opruimen.”
Staatsbosbeheer Rottemeren

“Geef kleur en smaak aan het verminderen van zwerfafval met de inzet van de Beach Busters.”
Gemeente Alblasserdam

“Er is een ware run op de afvalzakjes ontstaan. Ze zijn niet meer aan te slepen. Dus mensen zijn bewuster geworden van de mogelijkheid om gratis afvalzakjes te pakken.”
Gemeente Beverwijk

“Het is moeilijk te zeggen hoe groot precies de impact is geweest, er heeft geen monitoring plaats gevonden. Ook kon er geen vergelijking worden gemaakt met eerdere seizoen, dit aangezien de inzet was gekoppeld aan een totaal nieuwe werkwijze (gebruik van strandzakjes). Wel kunnen we concluderen dat het strand IJburg, ondanks de prachtige zomer, er nog nooit zo schoon heeft bijgelegen. De nieuwe werkwijze heeft dus zijn vruchten afgeworpen, de inzet van de Beach Busters heeft hier zeker toe bijgedragen!”
Gemeente Amsterdam