CLEANUP van DEN HELDER tot MAASTRICHT

Noord Hollandsch Kanaal

Welke trajecten maken we schoon op 24 juni?
Het traject langs het kanaal kan 2-4 kilometer zijn, afhankelijk van het traject. Een complete route is dan tussen de vier en acht kilometer. Heb je een vraag over de trajecten of wil je meedoen? Stuur een mailtje naar info@recyclevalley.nl

Na een daverend succes van de eerste editie, zullen wij in samenwerking met Stichting Duurzame Innovatie dit jaar wederom een schoonmaakactie langs (en óp) het Noord Hollands Kanaal organiseren. Tijdens de eerste editie haalden we met 125 deelnemers ruim 336 kilo op! Op zaterdag 24 juni 2023, het eerste weekend na de zonnewende, zullen wederom meer dan 25 teams langs een deel van het Noord Hollands kanaal lopen, varen, suppen en drijven om dit stuk vrij te maken van zwerfafval. Samen maken we de wereld schoner! Schrijf jij je ook in? Stuur een mail naar info@recyclevalley.nl

Waarom doen we dit?
Jaarlijks komt meer dan 35 miljoen kilo zwerfafval in de natuur terecht. Dat is geen mooi gezicht in de natuur en niet goed voor de levende wezens in de natuur. Daarom kan ook de natuur wel eens een goede schoonmaak gebruiken. In samenwerking met Stichting Duurzame Innovaties werken we ook dit jaar verder aan ons streven naar een schone waterweg van Den Helder tot Maastricht.

Download en lees ons verslag: Noord Hollandsch Kanaal Schoon 2022

Samen rapen we zo veel mogelijk kilo’s zwerfafval op. We zullen de kilo’s opgeruimd afval delen op de dag zelf!

Zwerfafval in het water.

Ja ik wil meedoen! Wat nu?
Wat ontzettend leuk dat je mee wilt doen! Je hebt twee opties:

1. Word teamleider
Een team per traject is vaak tussen 2-10 personen. Elk team heeft een aanvoerder. Als aanvoerder meld jij jouw team aan! Wij zorgen dat jij de juiste informatie hebt op de dag zelf en linken jou met losse aanmeldingen die we mogelijk binnen krijgen. Jij enthousiasmeert jouw team op de route en de weegt het aantal kilo’s dat jullie als team samen rapen. Mede dankzij jou verloopt de dag soepel!

2. Word zap-er
Als zwerfafvalpakker (ZAP-er) ben jij essentieel voor de actie. Zonder jou zou het afval blijven liggen. Je kunt je opgeven op een traject met of zonder een team. Als je nog geen mede zappers hebt gevonden, dan brengen wij jou in contact met anderen in het team op jouw voorkeurstraject.


Meld je aan via info@recyclevalley.nl t.a.v. NoordHollandsch Schoon 2023. Laat ons vooral weten welk traject jouw voorkeur heeft. De exacte trajecten kun je vinden via deze kaart.

Doe mee als bedrijf of organisatie!
Meedoen aan NoordHollandsch Schoon is een mooie gelegenheid om als bedrijf te laten zien dat jullie meestrijden tegen vervuiling door zwerfafval. Meedoen kan ook hierop twee manieren:

1. Schrijf één of meerdere teams in op een traject langs het kanaal. Een team met teamleider zou het meest ideaal zijn, maar indien nodig kunnen wij ook meedenken over het vinden van een teamleider. Materialen en de route ontvangen jullie van ons!

2. Doneer aan SOS dolfijn. Deze organisatie biedt hulp aan walvisachtigen in de Noordzee. Daarnaast bieden zij op hun opvanglocatie educatie over vervuiling van de Noordzee. Bovendien hebben zij al enthousiast team ingeschreven voor de actie. Met een donatie aan SOS dolfijn steun je een schone en gezonde Noordzee voor mens en dier.

Meld je aan via info@recyclevalley.nl t.a.v. NoordHollandsch Schoon 2023

Recycle Valley is supporter van Schoon. Rechts staat Arnout Schaap, oprichter van Recycle Valley.

Over het kanaal
Het Noord-Hollands kanaal is een waterweg van 80 kilometer die Den Helder met Amsterdam verbindt. Na de aanleg van een directe verbinding met de Noordzee in 1876 werd het Noord-Hollands kanaal aanzienlijk minder vaak gebruikt, maar het is nog steeds een prachtig stukje geschiedenis om langs te lopen en te genieten van het water en het omliggende groen.

In samenwerking met:

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland: