Prikstok vervangt scepter tijdens de 12 Summits in Vaals

Op 6 februari 2015 werd de Limburgse Vaalserberg beklommen en schoongemaakt. Dit is de hoogste top van het landschap van Nederland (323 meter). Gewapend met prik- en grijpstokken wandelen kinderen van Kindercarnavalsvereniging De Grensülle, wethouder van cultuur Paul de Graauw, enthousiaste vrijwilligers en Rob Peters, ook wel bekend als prins Rob III prins carnaval Vaals 2015, de Vaalserberg op. Met de heerlijke zon en de glanzende witte heuveltoppen is de Vaalserberg weer helemaal schoon.

12S

De Vaalserberg is het hoogste punt van Nederland en dus onderdeel van de 12 Summits, de 12 hoogste toppen van Nederland. Elke provincie wordt beklommen en 6 februari was Limburg aan de beurt. De tocht stopte op het drielandenpunt met blije en voldane gezichten en een schone Vaalserberg. Met de carnavalsgedachte ging prins Rob III het eerste gedeelte van de tocht mee. Daarna ging de prins zich snel omkleden en voorbereiden voor het prinsentreffen, een bijeenkomst van stadsprinsen van Vaals, Aken, Kelmis en Plombière bij de Wilhelminatoren. De milieuactivisten werden tijdens deze ceremonie met muziek hartelijk ontvangen en burgemeester Reg van Loo bedankte de medewerkers voor de actie en inzet.

Deze zomer keert de 12 Summits terug naar het altijd vrolijke Limburg om de Vaalserberg weer te ontdoen van zwerfafval! Deze editie zijn wij weer opzoek naar enthousiaste vrijwilligers Wil jij mee? Dan kunnen wij deze zomer in een grote groep een grote schoonmaak houden en het hoogste punt van Nederland beklimmen!