Start Landelijke Opschoonweek | Afval prikken en scheiden op het Wellant College

Aan het begin van een week vol schoonmaakacties, gaan de brugklassers van het Wellant College Sloten de straat op om afval op te ruimen. Sinds kort wordt op de school het afval gescheiden ingezameld. De leerlingen kunnen papier, PMD en GFT in aparte bakken gooien. Dat is nog even wennen. Daarom mogen de leerlingen tijdens de prikactie oefenen met het scheiden van PMD. Al het plastic, metaal (blikjes en aluminium) en drankkartons mogen in een aparte zak. De leerlingen komen er al snel achter hoeveel PMD afval op straat rondzwerft. Meer dan de helft van het afval dat ze vinden gaat in de Plastic Hero’s zak.

Om de Landelijke Opschoonweek in te luiden was Erik Bobeldijk, lid dagelijks bestuur van Stadsdeel Nieuw-West, aanwezig om samen met de leerlingen afval op te ruimen. De gemeente was erg blij met de inzet van de leerlingen.

Leerlingen hebben met eigen ogen gezien hoeveel afval er in de buurt van de school ligt. Binnenkort komt Recycle Valley opnieuw langs bij de brugklassers om een les te verzorgen over de gevolgen van zwerfafval en het belang van recycling.